Aicinām ar dziesmu sveikt Lietuvu simtgadē!


Tuvojoties Lietuvas simtgades svinībām, aicinām sveikt mūsu kaimiņus ar dziesmu lietuviski – izdziedot to gan vietnē, gan īpaši rīkotā zibakcijā!

Mums ar lietuviešiem vienmēr bijušas ciešas saites – arī viņiem, tāpat kā mums, ir stipras dziesmas un dejas tradīcijas, ar viņiem stājāmies plecu pie pleca, lai atgūtu neatkarību. Ne velti dēvējam viņus par saviem brāļiem! Tagad katram latvietim ir iespēja sveikt mūsu kaimiņus simtgadē!

Ikviens, kurš vēlas sveikt savus lietuviešu radus, draugus, paziņas svētkos, ir aicināts iedziedāt dziesmu “Happy birthday” lietuviešu valodā: “Su gimimo diena, brangi Lietuva!” vietnē www.izdziedam100.lv vai mobilajā lietotnē. Pēc dziesmas iedziedāšanas to ir iespējams nosūtīt kā sveicienu svētkos kādam konkrētam cilvēkam vai veltīt Lietuvai, daloties ar to sociālajos tīklos un izmantojot tēmturus #LV100 un #LT100.

Turklāt 15. februārī plkst. 10:00, dienu pirms Lietuvas simtgades jubilejas, notiks zibakcija pie Lietuvas Republikas vēstniecības Latvijā, Rūpniecības ielā 24, Rīgā, ar dziesmu sveicot vēstniecības pārstāvjus simtgadē. Piedalīties aicinām ikvienu interesentu!

Zibakcijas laikā vēstniecībai veltīsim divas dziesmas: “Daudz baltu dieniņu” latviski un “Happy birtday” lietuviski. Ierodoties noteiktajā laikā pie vēstniecības, cilvēkiem izsniegsim lapiņas ar dziesmu vārdiem, lai jebkurš var pievienoties dziedājumā. Starp sveicējiem būs Rīgas Lietuviešu vidusskolas skolēni, kā arī Lienes šomases bērnu un jauniešu radošās studijas un Elektrum pārstāvji. Pēc muzikālā veltījuma vēstniecībai dāvāsim arī gardu sveicienu svētkos. Plānotais zibakcijas ilgums ir 15 minūtes.

Stiprināsim mūsu baltu saites un sveiksim lietuviešus simtgades jubilejā, vienojoties kopīgā dziedājumā! Uz tikšanos!

“Izdziedam 100” ir Latvijas skaistāko un nozīmīgāko dziesmu digitāla platforma – Latvijas simtgades projekts, kas aicina iedzīvotājus līdz Latvijas simtgadei piedalīties garākajā iemīļoto latviešu dziesmu izdziedāšanā īpaši projektam izveidotā mobilajā lietotnē un interneta vietnē Izdziedam100.lv. Katru mēnesi lietotne tiek papildināta ar jaunām dziesmām no kādas Latvijas desmitgades, kuras ikviens ir aicināts izdziedāt, tādējādi saglabājot savu dziedājumu vēsturei. Lietotnē var noklausīties dziesmu oriģinālus, apskatīt notis, vārdus, kā arī uzzināt vēsturiskus faktus par dziesmu tapšanu un to autoriem.

Elektrum iniciētā projekta mērķis ir ambiciozs – uzstādīt rekordu ar visvairāk vienuviet digitāli iedziedātajām latviešu mūzikas dziesmām, kas kopā veidotu garāko kopdziesmu pasaulē un būtu dāvana Latvijai tās simtgadē. Projekta patronese ir kultūras ministre Dace Melbārde, platformas saturu veido Latvijā zināmi mūzikas un vēstures eksperti: Juris Vaivods, Aigars Grāvers, Daiga Mazvērsīte, Barba Ekmane un Kaspars Strods.

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv