Vēl tikai dažas dienas, lai pieteiktos fizikas erudīcijas konkursam “FIZMIX Eksperiments”


Iespēja praktiskā veidā iepazīties ar fizikas aizraujošo pusi, piedalīties Latvijā pirmajā fizikas festivālā un nopelnīt īpašu vasaras nometni – tas viss Latvenergo erudīcijas konkursā “FIZMIX Eksperiments”. 8. un 9. klašu skolēnu pieteikumi konkursam gaidīti vēl tikai līdz 29.martam.

Lai pieteiktos dalībai konkursā, komanda ar pieciem 8. un/vai 9. klašu skolēniem un vienu skolotāju-konsultantu līdz 29. marta plkst.18.00 jāreģistrē portālā www.fizmix.lv/eksperiments. Jau aprīlī konkursa dalībnieki risinās oriģinālus ar fiziku saistītus uzdevumus, kādi nav pieejami mācību grāmatās. Savukārt 12. maijā 60 zinošākās komandas no Kurzemes, Zemgales, Vidzemes, Latgales, Rīgas reģiona un Rīgas pilsētas tiksies vērienīgā finālā, lai cīnītos par ceļazīmi uz vasaras piedzīvojumu nometni.

Nometne kā konkursa galvenā balva pērntika rīkota pirmo reizi, dalībnieku vidū gūstot augstu vērtējumu. Tāpēc arī šogadsešām fizikā spēcīgākajam komandām būs iespēja gan papildināt savas zināšanas eksaktajās zinātnēs, gan atpūsties un iegūt jaunus draugus īpašā vasaras nometnē. “Tāpat kā pats konkurss, arī nometne mūs pārsteidza ar aktivitāšu daudzveidību un radošo gaisotni. Tā ne vien ļāva jauniešiem iepazīties un sadraudzēties ar sev līdzīgi domājošiem, bet vēl vairāk – paplašināja skolēnu redzesloku gan fizikā, gan arī tādās personības attīstībai nozīmīgās jomās kā savstarpējā komunikācija un psiholoģija,” pieredzē par dalību konkursā un tā pirmajā nometnē dalās Daugavpils Centra vidusskolas komandas skolotāja Svetlana Lukjanova.

Konkursa fināls, kurā tiks noskaidroti galvenās balvas ieguvēji, šogad būs reizē arī Latvijā pirmais fizikas festivāls. Tajā tiks piedāvāta plaša izglītojoši izklaidējoša programma gan pašiem dalībniekiem, gan skolas biedriem un visiem zinātkārajiem bērniem un jauniešiem.

Par konkursu
Fizikas erudīcijas konkurss norisināsies 23. reizi, un pēdējos gados tajā piedalījusies katra piektā Latvijas skola, kurā mācās 8. un 9. klašu skolēni. “FIZMIX Eksperiments” mērķis ir saistošā veidā radīt jauniešos interesi par fiziku, parādīt, kā teorētiskās zināšanas iespējams izmantot praksē, izglītot elektrodrošības jautājumos, kā arī mudināt jauniešus nākotnē izvēlēties inženiertehniskās profesijas. Vairāk par konkursu norisi vietnē www.fizmix.lv/eksperiments.

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv