Latvijas apceļotājiem – Latvenergo koncerna Enerģētikas muzeja digitālais piedāvājums tūrisma izstādē – gadatirgū "Balttour 2019"


Latvenergo koncerna Enerģētikas muzejs jau piekto reizi piedalās tūrisma izstādē “Balttour 2019”. Muzeja piedāvājums tiem, kuri brīvo laiku pavada, apceļojot mūsu valsti, būs apskatāms hallē “Apceļo Latviju!”. Enerģētikas muzejs šogad piedāvā vairākus interaktīvus risinājumus dažādām apmeklētāju grupām un atjaunotu ekspozīciju Pļaviņu hidroelektrostacijā.

Latvenergokoncerna 80. jubilejas gadāEnerģētikas muzejs piedalās 26. starptautiskajā tūrisma izstādē – gadatirgū "Balttour 2019" no š.g. 1.februāra, kur labākos tūrisma un atpūtas piedāvājumus prezentēs vairāk nekā 850 tūrisma uzņēmumu.  Latvenergo Enerģētikas muzeja kolekcijas un to iepazīšanas iespējas tiek piedāvātas vairākos digitālos projektos, paplašinot dažādu auditoriju izziņu un sniedzot vairāk informācijas.

Izstādes laikā tās apmeklētāji un dalībnieki tiks iepazīstināti ar Enerģētikas muzeja jaunākajiem interaktīvajiem klātienes piedāvājumiem. Uz vietas izstādē būs iespējams doties virtuālā ekskursijā pa Pļaviņu hidroelektrostaciju ar 3D brillēm. Savukārt no 18. maija, Muzeju nakts, AS "Latvenergo" mājaslapā www.latvenergo.lv/lat/energetikas_muzejs, kā arī klātienē Enerģētikas muzeja ekspozīcijā Ķegumā varēs apskatīt digitālo izstādi "Latvijas enerģētikas lepnums – Ķeguma hidroelektrostacija Eduarda Krauca fotogrāfijās".

Par Pļaviņu HES ir gaidāms vēl kāds klātienes un digitālo iespēju apvienojums -  Latvenergokoncerna jubilejas ietvaros Pļaviņu HES atklās jaunu ražotnes vēstures ekspozīciju Enerģētiķu ielā 2, Aizkrauklē, kurā ražotnes vēsturi un tās attīstību apmeklētāji varēs iepazīt ar jaunāko digitālo tehnoloģiju palīdzību. Par ekspozīcijas atklāšanu sekojiet informācijai AS "Latvenergo" mājas lapā un sociālo tīklus kontos.

Tūrisma izstādes dalībniekus un apmeklētājus informēs par iespēju piedalīties sociālā projektā "Kāp vilcienā un dodies  iepazīt enerģētikas vēsturi Ķegumā un energoefektivitāti Jūrmalā". šī projekta ietvaros Latvijas izglītības iestāžu audzēkņiem un pavadošajām personām piedāvāts brauciens ar vilcienu no jebkuras dzelzceļa stacijas uz Jūrmalu un Ķegumu, vilciena biļetēm piešķirot 50 % atlaidi, lai apmeklētu bezmaksas ekskursiju  un izglītojošās nodarbības Enerģētikas muzejā  un Energoefektivitātes centrā.

Latvenergo Enerģētikas muzejs kā viens no koncerna korporatīvās sociālās atbildības nesējiem ir vienīgais nozares muzejs Latvijā, kas nodrošina Latvijas elektroenerģētikas un koncerna vēstures izpēti, enerģētikas mantojuma saglabāšanu un pieejamību sabiedrībai. Enerģētikas muzejs glabā UNESCO programmas "Pasaules atmiņa" Latvijas nacionālajā reģistrā iekļauto Eduarda Krauca fotonegatīvu uz stikla pamatnes kolekciju par Ķeguma spēkstacijas celtniecību 1936.–1940. gadā.Enerģētikas muzeja apmeklētāju skaits 2018. gadā palielinājās par 5% salīdzinot ar 2017. gadu un sasniedza  14 082.

Apmeklējot muzeju, ikviens gūs jaunas zināšanas par Latvijas elektroenerģētikas vēsturi un enerģētikas nozīmi tautsaimniecībā, kā arī atklās industriālā un dokumentārā mantojuma unikalitāti.

Izstāde – gadatirgus  "Balttour 2019" norisināsies no 1. līdz 3. februārim Ķīpsalas izstāžu hallē Rīgā.Tā ir plašākā un nozīmīgākā tūrisma izstāde Baltijā, kas ik gadu piesaista plašāku interesentu skaitu. šogad plānots, ka izstādes apmeklētāju skaits sasniegs 30 000.

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv