Elektrum Energoefektivitātes centrs ar Nissan Leaf piedalās Starptautiskā elektromobiļu salidojumā


7.septembrī notiks ceturtais elektromobiļu lietotāju salidojums Bānīša svētkos Stāmerienā, kurā piedalīsies Elektrum Energoefektivitātes centra speciālisti, nodrošinot arī AS "Latvenergo" ekspluatācijā esošā Nissan Leaf  2019.gada modeļadalību un interesentu iepazīstināšanu ar to. 

Elektromobiļu izmantošanā un lietošanā AS "Latvenergo" ir deviņu gadu pieredze, jo savu pirmo elektromobili Fiat Fiorino Elettrico uzņēmums iegādājās 2010.gadā un ar to varēja nobraukt aptuveni simts kilometrus, ja veikta pilna uzlāde, kas turklāt ilga astoņas stundas.

Piedaloties elektromobiļu lietotāju salidojumā Bānīša svētkos Stāmerienā, Elektrum Energoefektivitātes centra speciālisti iepazīstinās interesentus ar AS "Latvenergo" ekspluatācijā esošo Nissan Leaf 2019.gada modeli un pieredzi tā izmantošanā.

Pagājušajā nedēļā AS "Latvenergo" Rīgā un Jūrmalā atklājapirmās Elektrum komerciālās elektroauto uzlādes stacijas, paplašinot savu darbību jaunos nozares tirgos. Tajās ir nodrošināta gan ātrās, gan līdz šim ierastās vidējā ātruma uzlādes iespēja, un tajās vienlaicīgi var uzlādēties divi elektroauto.  Staciju izmantošanai ir izveidota īpaša lietotne. Pēc AS "Latvenergo" prognozēm tuvāko desmit gadu laikā elektroauto skaits Latvijā sasniegs 30 000.

Starptautiskajā salidojumā piedalīsies dažādi Tesla un Nissan Leaf modeļi, kā arī  Nissan eNV200, BMW I3 un Citroen C-Zero lietotāji. Pasākumā dalību pieteikuši arī elektromobiļu braucēji no Igaunijas.

Salidojumu organizē Latvijā reģistrētā biedrība "Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrība" un Latvijas bezizmešu un ilgtspējības portāls uzlādēts.lv.

Starptautiskā salidojuma rīkošanu atbalsta Elektrum – AS "Latvenergo" elektroenerģijas un dabasgāzes tirdzniecības zīmols Baltijā.

  

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv