Konkursa kārtībā izvēlēta AS "Latvenergo" valdes locekle


AS “Latvenergo” padome apstiprinājusi valdes locekles amatā Ilviju Boreiko. Valdē darbu turpinās valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste un valdes locekļi Guntars Baļčūns, Dmitrijs Juskovecs un Harijs Teteris.

10.maijā AS "Latvenergo" padome apstiprināja valdes locekles amatā Ilviju Boreiko. Viņas atbildība ir koncerna izaugsme jaunos elektroenerģijas tirgus segmentos – vēja un saules parku attīstībā, elektromobilitātes pakalpojumu un nākotnes enerģijas ražošanas projektos, viņa pildīs arī attīstības direktores pienākumus. Latvenergo koncerna stratēģija 2022.–2026. gadam paredz būtisku pieaugumu koncerna AER ražošanas jaudās, mazinot siltumnīcefekta gāzu emisijas un sekmējot Latvijas klimatneitralitātes sasniegšanu līdz 2050. gadam.

AS “Latvenergo” padomes priekšsēdētājs Aigars Laizāns: "Esam gandarīti par Ilvijas Boreiko pievienošanos Latvenergo vadības komandai. Ilvija ir profesionāla vadītāja ar plašu redzesloku, un viņas pieredze un skatījums atbilst koncerna stratēģiskajam ilgtspējas virzienam - Baltijas valstīs vadoša AER uzņēmuma izaugsmes ambīcijām. Esam pārliecināti, ka viņas vadībā koncernam būtiskie saules un vēja enerģijas projekti tiks realizēti augstā kvalitātē. "

Ilvija Boreiko ir ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādus juridiskajā, biznesa vadības un darba aizsardzības jomās Rīgas Tehniskajā Universitātē un Latvijas Universitātē. I.Boreiko ir vērtīga pieredze darbā AS "Latvenergo" kopš 2001.gada, no 2023. gada pildot AS “Latvenergo” attīstības direktores pienākumus. Iepriekš, no 2001.- 2022.gadam I.Boreiko vadībā realizēti nozīmīgi Latvenergo ražotņu projekti – siltuma akumulācijas sistēmas izveidošana TEC-2, Daugavas HES hidroagregātu rekonstrukcijas projekti, Ķeguma HES ūdens pārgāznes aizvaru rekonstrukcijas projekts, TEC-2 palīgiekārtu rekonstrukcijas programma TEC-2 rekonstrukcijas projekta ietvaros, Aiviekstes HES rekonstrukcijas projekts, kā arī , Rīgas HES augšas bjefa betonēto nogāžu atjaunošanas projekts. No 2022. gada augusta līdz 2023. gada novembrim I.Boreiko bija arī SIA "Latvijas vēja parki" valdes priekšsēdētāja.

Valdes locekle ir izvēlēta konkursa kārtībā atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumam. Jauna valdes locekļa atlases procedūru nodrošināja AS "Latvenergo" padomes izveidota nominācijas komisija deleģēto padomes locekļu, Pārresoru koordinācijas departamenta un Baltijas korporatīvās pārvaldības institūta pārstāvju sastāvā.

AS “Latvenergo” valde ir atbildīga par Latvenergo koncerna darbību un darbojas atbilstoši statūtiem un valdes nolikumam. Latvenergo koncerns ir lielākais energoapgādes pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, kā arī elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu.

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv