Ikviens aicināts piedalīties zibakcijā, lai ar dziesmu sveiktu Igauniju simtgadē!


23. februārī, dienu pirms Igaunijas simtgades jubilejas, tiek rīkota zibakcija, lai ar dziesmu sveiktu Igaunijas vēstniecības pārstāvjus Latvijā simtgades svētkos. Akciju rīko Elektrum Latvijas simtgades projekta “Izdziedam 100” ietvaros, un ikviens ir aicināts piedalīties!

23. februārī plkst. 14:00 notiks zibakcija Igaunijas Republikas vēstniecības ēkā, Skolas ielā 13, Rīgā, ar dziesmu sveicot vēstniecības pārstāvjus simtgadē. Piedalīties ir aicināts ikviens interesents. Zibakcijas laikā vēstniecībai tiks veltītas divas dziesmas: “Daudz baltu dieniņu” latviski un “Daudz laimes dzimšanas dienā” igauniski.

Pulcēšanās plānota dažas minūtes pirms plkst. 14:00 pie vēstniecības ēkas, lai tieši plkst. 14:00 visi zibakcijas dalībnieki dotos vēstniecībā. Cilvēkiem tiks izsniegtas lapiņas ar dziesmu vārdiem, lai jebkurš var pievienoties dziedājumā. Starp sveicējiem būs Rīgas Igauņu pamatskolas skolēni, tāpat Lienes šomases bērnu un jauniešu radošās studijas un Elektrum pārstāvji. Pēc muzikālā veltījuma vēstniecībai tiks dāvāts arī gards sveiciens svētkos. Plānotais zibakcijas ilgums ir 15 minūtes.

Dalība zibakcijā nav vienīgais veids, kā sveikt kaimiņvalstis svētkos. Ikviens, kurš vēlas sveikt savas paziņas, radus, draugus Igaunijā svētkos, ir aicināts iedziedāt dziesmu “Daudz laimes dzimšanas dienā” igauniski vietnē www.izdziedam100.lv vai mobilajā lietotnē un nosūtīt savu sveicienu konkrētajam cilvēkam svētkos, daloties ar to sociālajos tīklos.

šāda zibakcija Izdziedam 100 projekta ietvaros 15. februārī jau norisinājās pie Lietuvas vēstniecības ēkas Rīgā, lai sveiktu Lietuvu simtgades jubilejā. Zibakcija pulcēja vairāk nekā 50 cilvēku, kas vienojās kopīgā dziedājumā. Plānots, ka zibakcija Igaunijas vēstniecības pārstāvju sveikšanai pulcēs vēl vairāk – ap 70 cilvēku.

Izdziedam 100ir Latvijas skaistāko un nozīmīgāko dziesmu digitāla platforma – Latvijas simtgades projekts, kas aicina iedzīvotājus līdz Latvijas simtgadei piedalīties garākajā iemīļoto latviešu dziesmu izdziedāšanā īpaši projektam izveidotā mobilajā lietotnē un interneta vietnē Izdziedam100.lv. Katru mēnesi lietotne tiek papildināta ar jaunām dziesmām no kādas Latvijas desmitgades, kuras ikviens ir aicināts izdziedāt, tādējādi saglabājot savu dziedājumu vēsturei. Lietotnē var noklausīties dziesmu oriģinālus, apskatīt notis, vārdus, kā arī uzzināt vēsturiskus faktus par dziesmu tapšanu un to autoriem.

Elektrum iniciētā projekta mērķis ir ambiciozs – uzstādīt rekordu ar visvairāk vienuviet digitāli iedziedātajām latviešu mūzikas dziesmām, kas kopā veidotu garāko kopdziesmu pasaulē un būtu dāvana Latvijai tās simtgadē. Projekta patronese ir kultūras ministre Dace Melbārde, platformas saturu veido Latvijā zināmi mūzikas un vēstures eksperti: Juris Vaivods, Aigars Grāvers, Daiga Mazvērsīte, Barba Ekmane un Kaspars Strods.

Projekta vēstneši ir gan tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā Raimonds Pauls, Renārs Kaupers, Aija Andrejeva, Aminata, Dons, Vita Baļčunaite, Liene šomase, Elita Patmalniece u. c., gan Latvijas Nacionālā bibliotēka, Latvijas simtgades birojs, Latvijas Nacionālais teātris, Jaunais Rīgas teātris, labdarības organizācija “Nāc līdzās!”, Dinamo Rīga un Lienes šomases bērnu un jauniešu radošā studija.

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv