AS “Latvenergo” – tradicionāli iekārotākais darba devējs


Darba portāla CV Market aptaujā par iekārotāko darba devēju Latvijā tradicionāli atzīta AS “Latvenergo”. Otrajā vietā ierindojas SIA “Latvijas Mobilais Telefons”, trešo vietu dala SIA “Lattelecom” un AS “Swedbank”, ceturtajā ierindojas AS “Air Baltic Corporation”, bet piekto vietu ieņem VAS “Latvijas valsts meži”.

TOP 5 jaunpienācējs ir Latvijas nacionālā lidsabiedrība “Air Baltic Corporation”, kas iepriekš bija TOP sestajā vietā. Tāpat iekārojamāko darba devēju TOP 5 atkal atgriezies Latvijas mežu apsaimniekotājs “Latvijas valsts meži”, kas 2016. gadā bija izkritis no pirmā piecinieka, savukārt vēl gadu iepriekš to noslēdza.

2017. gadā trešo pozīciju atguvis komunikāciju uzņēmums “Lattelecom”, kurš 2016. gadā savu pozīciju bija atdevis mazumtirdzniecības veikalu tīklam SIA “Rimi Latvija”, noslīdot vietu zemāk. Tikmēr “Rimi Latvija” piedzīvojis krasu popularitātes zudumu, pametot ne tikai iekārojamākā darba devēja TOP 5, bet arī visu TOP 10. Bez RIMI TOP 5 pametis arī degvielas tirdzniecības pakalpojumu sniedzējs SIA “Circle K Latvia”, kas patlaban atrodams TOP 10.

TOP 10 darba devēju vidū vairs nav tādu uzņēmumu kā būvmateriālu un mājas preču mazumtirdzniecības veikalu tīkls SIA “DEPO DIY”, VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga””, telekomunikāciju uzņēmumi SIA “Bite Latvija” un SIA “Tele2”,  VID Rīgas reģionālā iestāde, elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs AS “Sadales tīkls”, VAS “Latvijas dzelzceļš” un kokapstrādes uzņēmums AS “Latvijas finieris”.

TOP 10 jaunpienācēji 2017. gadā, salīdzinot ar 2016. gadu, ir dzērienu vairumtirdzniecības uzņēmums SIA “Coca-Cola HBC Latvia” un farmācijas uzņēmums AS “Grindeks”.

Jau vairākus gadus iekārojamāko darba devēju topa virsotnē turas uzņēmumi, kuri savā nozarē darbojas ilglaicīgi, ir labi atpazīstami un stabili. Pēc darbības nozares to vidū ir telekomunikāciju, IT jomas, kā arī dažādu citu pakalpojumu Latvijas uzņēmumi – noteicošie spēlētāji savā nozarē, kas ir vērā ņemami gan pēc apgrozījuma, gan nodarbināto skaita. šo uzņēmumu popularitāti vairo arī tas, ka lielākā daļa no tiem ir pārstāvēti visā valstī, nodrošinot darba vietas arī reģionos.

Tāpat TOP darba devēju piedāvājumā ir daudz un dažādu amatu pozīcijas, tādējādi tajos ir iespēja strādāt atšķirīgas kvalifikācijas un pieredzes līmeņa darbiniekiem. Likumsakarīgi, šāda struktūra nodrošina arī izaugsmes iespējas, kas ir viens no punktiem, ko darba meklētāji norādījuši kā iemeslu, izvēloties konkrēto darba devēju. Kā citi plusi par labu top augšgala uzņēmumiem aptaujā minēti konkurētspējīgs atalgojums, sociālās garantijas, patīkama darba vide un dažādu bonusu sistēma.

Darba portāla CV Market aptauja par iekārojamāko darba devēju norisinājās no 12. janvāra līdz 19. februārim, un atbildes tajā sniedza 1080 respondentu.

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv