Šogad pirmā skolēnu grupa dodas ar elektrisko vilcienu uz Enerģētikas muzeju Ķegumā


Šodien, 8.februārī šī gada pirmā skolēnu grupa projekta "Kāp vilcienā un dodies iepazīt enerģētikas vēsturi Ķegumā un energoefektivitāti Jūrmalā" ietvaros dosies braucienā uz Enerģētikas muzeju Ķegumā.

Rīgas Mežciema pamatskolas 4. klašu skolēni pedagogu pavadībā dosies braucienā ar elektrisko vilcienu, izmantojot biļetēm 50% atlaidi – par ceļojuma galamērķi izvēloties Enerģētikas muzeju Ķegumā.

Grupas dalībnieki iepazīsies ar Latvijas elektroenerģētikas un Latvenergo koncerna vēsturi un industriālo mantojumu, kā arī piedalīsies izglītojošā nodarbībā "Iepazīsti elektrību".

Enerģētikas muzejā Ķegumā pieejama mobilā lietotne "Enerģētikas muzeja mobilais gids". Mobilā lietotne veic papildu gida funkcijas, jo muzeja pastāvīgāsekspozīcijas 24 eksponāti ir papildināti ar digitālu saturu – vēsturiskiem video sižetiem, fotogrāfijām un interesantiem faktiem, lai bagātinātu  muzeja apmeklētāju zināšanas, ļaujot padziļināti iepazīt ekspozīciju.

Latvenergo koncerns jau ceturto mācību gadu sadarbībā ar AS "Pasažieru vilciens" turpina īstenot sociāli atbildīgu izglītojošu projektu, kurā piedalās Latvenergo koncerna Enerģētikas muzejs un Elektrum Energoefektivitātes centrs. Projekta ietvaros Enerģētikas muzeju kopumā apmeklējušas 73 grupas –1779 dalībnieki.

Aicinām Latvijas skolu skolēnu grupas ar elektrisko vilcienu, izmantojot biļetēm 50% atlaidi, doties ekskursijā  uz Enerģētikas muzeju Ķegumā. Projekts "Kāp vilcienā un dodies iepazīt enerģētikas vēsturi Ķegumā un energoefektivitāti Jūrmalā" tiek realizēts līdz 2019. gada 21. jūnijam.

 

Papildinformācija:
Pieteikšanās ekskursijai Enerģētikas muzejā Ķegumā: e-pasts: muzejs@latvenergo.lv, tālrunis 65010355, www.latvenergo.lv/energetikas_muzejs.

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv