Piektdien Jūrmalā finišēs Vācijas elektromobiļu rallija posms


Piektdien, 26. jūlijā, AS “Latvenergo” Elektrum Energoefektivitātes centrā (EEC) Jūrmalā finišēs elektromobiļu rallijs, kurā piedalās 23 braucēji ar dažādu autoražotāju modeļiem. Noslēguma sarīkojumā elektroauto ekipāžas sniegs ceļojumā pieredzētā rezumējumu, kurā novērtēs elektromobiltātes iespējas Latvijā un citu valstu autoceļos, kā arī atbildēs uz interesentu jautājumiem. Klātienē būs iespēja apskatīt vairāk kā 7 elektroauto modeļus un uzzināt par to lietošanu ikdienā, kā arī iespējām mērot garākus pārbraucienus. Tāpat uz vietas būs iespējams izmēģināt arī Elektrum piedāvātos elektriskos skrejriteņus un velosipēdu. 

Vācijas elektromobiļu rallijā “E-Rallye Baltica 2019” piedalās 23 braucēji ar dažādiem Tesla modeļiem (kopā 7 auto), Renault Zoe ZE40 R110,  BMW i3 120Ah un Hyundai IONIQ Electric. Rallija Latvijas posmu veic arī Audi e-tron.  Rallija dalībnieki maršrutu veic bez pavadošajiem fosilās degvielas automobiļiem, un Latvijā iepazīsies ar populāriem tūrisma objektiem. Rallija Latvijas posmā pie viesnīcām un tūrisma objektiem plānots atklāt elektromobiļu uzlādes publiskos punktus.

ElekrumEEC ir uzstādīta ātrās elektrouzlādes stacija (pašreiz gan vēl nav nodota publiskai lietošanai), kas spēj dažu desmitu minūšu laikā uzpildīt izplatītāko elektroautomobīļu baterijas līdz 80%, turklāt kopš šī gada augusta arī Rīgā darbu sāks gan ātrās, gan vidēji ātrās uzlādes stacijas, kuras  vienlaicīgi spēs nodrošināt gan ātro līdzstrāvas, gan vidēji ātro maiņstrāvas uzlādi.

Elektromobilitāte šobrīd ir straujāk augošais enerģētikas virziens, kura atbalstīšana un izpēte ir starp Eiropas vadošo enerģētikas un ne tikai uzņēmumu prioritātēm. Latvenergo koncerns gan pēta, gan arī praktiski īsteno elektromobilitātes ieviešanu ikdienā, paredzot tās pieaugumu arī Latvijā. Tieši Latvenergo 2011. gadā reģistrēja Latvijā pirmo elektromobili, savukārt šobrīd uzsākts e-uzlādes pilotprojekts, piedāvājot arī ātrās uzlādes iespējas. Arī uzņēmumā veikta izpēte, kādas ir Latvijas apceļošanas iespējas šobrīd ar elektromobili, piem., veicot ceļu līdz Liepājai un atpakaļ.

Interesenti ar rallija dalībniekiem klātienē varēs tikties šādās vietās:

23.jūlijā plkst. 9:00 - 10:00 Bauskā, Rātslaukumā;

24.jūlijā plkst. 9:00 - 10:00 Cēsīs, Vienības laukumā;

25.jūlijā plkst. 14:00 - 15:00 Rīgā, Biķernieku trases laukumā;

26.jūlijā plkst. 16:00 - 17:00 Jūrmalā, Jomas iela 4,  pie Elektrum Energoefektivitātes centra.

 

Arnis Bergs,

Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrība

arnis.bergs@bimab.lv

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv