Enerģētikas muzejs Andrejsalā - iepazīsti vairāk nekā 80 gadu seno vēsturi


Latvenergo koncerna Enerģētikas muzeja krātuves Andrejsalā rudens un ziemas sezonā aicina apmeklētājus iepazīt enerģētikas nozares mantojumu un vairāk nekā 80 gadu seno vēsturi.

Enerģētikas nozares vēstures mantojuma apmeklētāji var iepazīties ar fotogrāfa un kinooperatora Eduarda Krauca stikla plašu fotonegatīvu kolekcijas par Ķeguma spēkstacijas būvgaitu oriģināliem; apskatīt daudzveidīgus elektromontieru darbarīkus un darba piederumus, kā arī aplūkot vēsturisku sadzīves elektroierīču kolekciju.

Ekskursijas programmu un saturu skolēniem var izveidot atbilstoši vecuma vai klašu grupai. Aicinām apmeklējumam pirms tam pieteikties elektroniski AS “Latvenergo” mājaslapā sadaļā Enerģētikas muzejs. Krātuves darba laiks ir no pl. 10.00 līdz 17.00 (trešdienās un ceturtdienās) un no pl.10.00 – 16.00 (piektdienās).

No šī gada maija Pļaviņu hidroelektrostacijā ir atvērta jauna un interaktīva ekspozīcija. Iepriekš piesakoties, darba dienās no otrdienas līdz ceturtdienai to var apmeklēt no pl.9.00-17.00 un piektdienās tā ir atvērta no pl.9.00-16.00. Savukārt bez iepriekšējas pieteikšanās atjaunoto ekspozīciju var apskatīties sestdienās no pl.9.00 - 17.00.

Aicinām ieskatīties AS “Latvenergo” mājaslapā un pieteikties ekskursijās gan uz uzņēmuma ražotnēm, gan uz Enerģētikas muzeja ekspozīciju Ķegumā un krātuvēm Andrejsalā, Rīgā.

Enerģētikas muzejs veicina sabiedrības zinātību par Latvijas enerģētikas nozari  un Latvenergo koncernu. Muzejs atbilstoši starptautisku energoapgādes uzņēmumu korporatīvās sociālās atbildības labai praksei dokumentē, popularizē un nākamībai saglabā Latvijā un starptautiski atzītu enerģētikas mantojumu. Enerģētikas muzejam ir Valsts akreditēta muzeja statuss.

  

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv