Elektrum Eesti vadībā stājas Agnese Maka


"Elektrum Eesti" valdes priekšsēdētājas un izpilddirektores amatā darbu sāks Agnese Maka (Agnes Makk). Darbu uzņēmuma valdē turpinās arī Andruss Līvands (Andrus Liivand). Valdes paplašināšana saistīta ar uzdevumiem uzņēmuma attīstībā un tirgus pozīciju nostiprināšanu.

Agnesei Makai ir 28 gadu pieredze un uz rezultātu un izaugsmi vērsta pieeja banku, finanšu tehnoloģiju, informācijas tehnoloģiju un aprites ekonomikas jomā. Savas karjeras laikā vadījusi mājokļu kreditēšanu, patēriņa finansējumu un kredītkaršu projektus Baltijas tirgū, investīciju un pensiju fondus Igaunijas tirgū. A. Makas līdzšinējā darba un vadības pieredze saistīta ar jaunu produktu ieviešanu tirgū, strauju biznesa izaugsmi, eksportu un jaunu tirgu attīstību. Agnese ir strādājusi par valdes priekšsēdētāju Swedbank Investment Funds, Maksekeskus, Bertelsmann Group un Foxway.

Kopš 2012. gada, kad Igaunijā tika liberalizēts elektroenerģijas tirgus un strauji pieauga konkurence par klientu izvēli starp vietējiem komersantiem un jauniem piedāvājumiem, Elektrum elektroenerģijas tirdzniecības jomā pastāvīgi ir ieņēmis vienu no vadošajām pozīcijām Igaunijā. Pēdējos gados Elektrum Eesti ir turpinājusi attīstīt biznesu Igaunijas tirgū vairākos jaunos biznesa virzienos. Papildus elektroenerģijas tirdzniecībai uzņēmums ir iesaistījies gan saules paneļu mazumtirdzniecībā, gan dabasgāzes tirgū, gan atjaunīgo energoresursu projektu attīstībā un Elektrum Drive elektroauto uzlādes tīkla veidošanā.