Izzini enerģētikas vēsturi un energoefektivitāti Zinātnieku naktī


28. septembrī visi zinātkārie bērni, jaunieši un pieaugušie Zinātnieku nakts laikā aicināti apmeklēt Latvenergo koncerna Enerģētikas muzeju Rīgā un Elektrum Energoefektivitātes centru Jūrmalā. Ar FIZMIX un mūsdienu tehnoloģiju palīdzību katrs varēs nonākt eksakto zinātņu aizraujošajā pasaulē.

Latvenergos adarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) iekļaujas kopējā Zinātnieku nakts pasākumā ar tematisko nosaukumu "Praktiskā zinātne". RTU kopā ar Latvenergo koncerna Enerģētikas muzeju, Elektrum Energoefektivitātes centru un citiem sadarbības partneriem ir sagatavojusi izzinošu programmu vispārizglītojošo un profesionālo skolu audzēkņiem.

Latvenergo koncerna Enerģētikas muzejs apmeklētājus gaidīs no pulksten 12.00 līdz 19.00 Andrejostas ielā 19, Rīgā. šeit būs iespējams iepazīt un virtuāli  izstaigāt Pļaviņu HES ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību. Interesentiem būs iespēja noskatīties vēsturisko kinožurnālu fragmentus par Daugavas hidroelektrostaciju - Ķeguma, Pļaviņu un Rīgas HES celtniecību, kā arī apskatīt muzeja krātuves. Muzeja teritorijā notiks izglītojoši fizikas eksperimenti ar FIZMIX, dažādas praktiskās zinātnes radošās darbnīcas un aktivitātes.

Pieteikšanās: muzejs@latvenergo.lv.

Elektrum Energoefektivitātes centrs Jūrmalā, Jomas ielā 4 aicina pamatskolas vecuma skolēnu grupas (līdz 30 cilvēkiem) doties energoefektivitātes ceļojumā, praktiski iepazīt energoefektivitāti un tās sniegtās priekšrocības. Skolēniem būs iespēja piedalīties energoefektivitāti izzinošās radošajās laboratorijās, praktiskās darbnīcās iepazīt un izprast enerģijas pasauli un piedzīvot virkni atraktīvu un pārsteidzošu FIZMIX eksperimentu.

Zinātnieku nakts izzinošās laboratorijas tiks organizētas ik stundu no 9:00 līdz 12:00 un no 13:00 līdz 16:00. Pieteikšanās: eec@elektrum.lv.

           

Visi pasākumi - bezmaksas.

Zinātnieku nakts programma RTU:

https://www.rtu.lv/lv/zinatne/zinatniskie-pasakumi/zinatnieku-nakts

Zinātnieku nakts ir Eiropas mēroga pasākums, kuru Latvijā organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Latvijas augstskolām, zinātniskajiem institūtiem un muzejiem. Ar šo pasākumu Latvija iekļaujas to daudzo Eiropas valstu Zinātnieku nakts organizētāju skaitā. 2018. gada 28. septembrī Latvijā notiks Eiropas Zinātnieku nakts pasākumi, kuru vadmotīvs ir "Zinātne veido mūs".  Apmeklētājus uz ekskursijām laboratorijās, eksperimentiem, diskusijām ar zinātniekiem, pētnieciskajām darbnīcām un citām izzinošām aktivitātēm aicinās zinātniskie institūti, augstskolas, muzeji un citas iestādes vairāk nekā 50 norises vietās.

Zinātnieku nakts programma Latvijā:

http://zinatniekunakts.lv/

 

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv