Elektrum atklāj internetveikalu


šī gada maijā AS “Latvenergo”, stratēģiski attīstot jaunus biznesa virzienus, kļuva par pirmo enerģētikas uzņēmumu Baltijas valstīs, kas uzsācis tiešsaistes produktu un pakalpojumu tirdzniecību. Ar tirdzniecības zīmolu Elektrum uzsākta tirdzniecība interneta veikalā elektrumveikals.lv, piedāvājot vairāku veidu produktus ar plašu pieredzē balstītu pakalpojumu klāstu. Lai veicinātu energoefektivitāti Latvijas mājsaimniecībās, ir izstrādāts bezmaksas digitālais rīks - Spuldžu nomaiņas ceļvedis

AS “Latvenergo” ir pirmais elektroenerģijas ražošanas un tirdzniecības uzņēmums Baltijā, kas savam pamatproduktam – elektroenerģijai – ir papildinājis pakalpojuma vērtību, piedāvājot papildu produktus un savu kompetenci to lietošanai. Tirdzniecības zīmols Elektrum kopš maija piedāvā interneta veikalu elektrumveikals.lv, apvienojot esošos produktus (Elektrum Solārais, Viedā māja) un piedāvājot jaunus – piem., elektroskūterus un drīzumā arī elektrovelosipēdus.

Viens no vadošajiem produktiem ir LED spuldzes, kurām tirdzniecībai ir pieejami ne tikai modeļi, bet arī sniegta plaša papildu informācija klientu izvēles atvieglošanai. Lai veicinātu energoefektivitāti un atvieglotu nomaiņu pret LED spuldzēm  mājsaimniecībās, Elektrum ir izstrādājis bezmaksas digitālo rīku Spuldžu nomaiņas ceļvedis. Ar tā palīdzību iespējams piemeklēt un nomainīt esošās spuldzes pret kvalitatīvām un energoefektīvām LED spuldzēm, izvēloties nepieciešamo apgaismojuma nokrāsu un intensitāti. Izvēlēto spuldzi uzreiz var iegādāties interneta veikalā elektrumveikals.lv. Ceļvedis ir izstrādāts, izmantojot Elektrum Energoefektivitātes centra tehnisko kompetenci, kā arī Elektrum klientu apkalpošanas pieredzi, piedāvājot modernu, ērtu un katram pieejamu digitālu risinājumu.

 "Iespējams, ka apņemšanās būt energoefektīvam izplēn pie spuldžu nodaļas veikalā, jo viena ierastā lieluma – vatu – vietā ir jāorientējas vairākos, jāzina, cik daudz lūmenu un Kelvina grādu nepieciešams, tāpat jāzina arī daudzi citi faktori. Cilvēks apmulst un nemaz neizdara savu izvēli. Tādēļ Elektrum ir ne tikai izveidojis internetveikalu elektrumveikals.lv, bet arī palīdz cilvēkiem izvēlēties spuldzi, kas visprecīzāk aizstās esošo neefektīvo spuldzi,   nodrošinot iegādes  un ērtību servisu pirmajā visiem pieejamajā digitālajā ceļvedī," saka Uldis Mucinieks, AS "Latvenergo" Pārdošanas direktors.

Latvijā arvien straujāk aug energoefektīvu risinājumu nozīme, kur viens no ietekmīgākajiem ir efektīva apgaismojuma faktors. Gan mājsaimniecības, gan uzņēmumi apzinās tā pozitīvo ietekmi uz elektrības rēķinu, tomēr joprojām šī joma ir jāveicina, rosinot nomainīt sadzīves iekārtas un mainīt savus paradumus.

Saskaņā ar aptaujas datiem 43 % Latvijas mājsaimniecību pēdējā gada laikā ir apzināti mainījušas paradumus, lai kļūtu energoefektīvākas. 71 % no  ir nomainījis ierīces ar lielu elektroenerģijas patēriņu pret jaunām, ar mazāku patēriņu, – tostarp arī izvēlējušies efektīvākas spuldzes. Lai arī attieksmes maiņa par labu energoefektīvam dzīvesveidam aug, tomēr kopumā Elektrum Energoefektivitātes centra novērojumi un aptaujas liecina, ka iedzīvotāji vēl joprojām visai bieži izmanto lielāka patēriņa apgaismojumu, tāpat populāras ir kvēlspuldzes, kas gan jau kopš 2012. gada netiek ražotas un importētas ES teritorijā.

Pēc EEC pieredzes viens no iemesliem tam ir dažādi mīti un atšķirīgie spuldžu izvēles standarti, jo līdz šim ierasto vatu vietā jāizvēlas gan atbilstoši  Kelvina grādi (gaismas (nokrāsa), gan lūmeni (gaismas intensitāte). Izvēloties LED spuldzes, jāņem vērā abi šie faktori, lai iepriekš pierastās siltās gaismas vietā izvēlētos tādu pašu, nevis, piem., vēsāku apgaismojumu.

Spuldžu nomaiņas ceļvedisir pieejams www.elektrumveikals.lvgan datoros, gan mājaslapas mobilajā versijā, tādējādi tas ir izmantojams gan iegādājoties spuldzes internetā, gan arī klātienē veikalā.

Pirms spuldzes iegādes ir jāizvērtē tās lietošana – kādā telpā un kādas atmosfēras veidošanai tā nepieciešama. Pareizi izvēlēta LED spuldze palīdz radīt attiecīgās telpas vidi – tehnisku, darbīgu vai mājīgi ģimenisku. Piemēram, garāžai un tehniskajām telpām būs piemērota gaisma ar 4000 Kelvina grādiem, auksti balta gaisma, bet  dzīvojamās istabās labāk izvēlēties silto toni diapazonā no 2700 K – 3000 K.

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv