Latvenergo atbalsta Latvijas komandu 50.Starptautiskajā fizikas olimpiādē


Jau trešo gadu AS "Latvenergo" atbalsta Latvijas pārstāvju dalību Starptautiskajā fizikas olimpiādē. šogad tā notiek jau 50. reizi Telavivā, un Latviju tajā pārstāv Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēni – Ingvars Vitenburgs, Jānis Hūns,Ričards Kristers Knipšis, Rolands Lopatkoun Vilhelms Cinis.

No 7. līdz 15. jūlijam 50. Starptautiskā fizikas olimpiāde Telavivā, Izraēlā, pulcē 364 dalībniekus no 78 valstīm.Latvijas skolēni starptautiskajā fizikas olimpiādē piedalās jau kopš 1996. gada un šo gadu laikā tajā ir piedalījušies 112 mūsu valsts jaunieši. Godam pārstāvot Latviju,skolēni starptautiskajā fizikas olimpiādē kopumā ir izcīnījuši1 zelta, 3 sudraba, 26 bronzas medaļas un 31 atzinības rakstu.

Āris Žīgurs, AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs: "Mūsu uzņēmums atbalsta tos, kuri vēlas noskaidrot, pētīt un uzzināt, jo jauniešu izcilība eksakto zinātņu jomā ir mūsu valsts nākotnes labklājības pamats. Interesei par eksaktajiem mācību priekšmetiem un inženiertehniskajām profesijām ir jāaug, un, manuprāt, tas, kādi panākumi olimpiādē ir bijuši iepriekš, motivē gan šī gada Latvijas komandu, gan arī tos, kas vēl tikai atver fizikas mācību grāmatu. Vēlam veiksmi un atbalstām!"

AS "Latvenergo" kā izglītības un zinātnes, jo īpaši eksakto zinību popularizētāja un veicinātāja, jau trešo gadu atbalsta mūsu talantīgāko fizikas skolēnu komandas dalību starptautiska mēroga pasākumā. 2017. gadā dalība vainagojās ar atzīstamiem panākumiem - Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas absolvents Reinis Irmejs ieguva sudraba godalgu, savukārt bronzas medaļas izcīnīja Ingvars Vitenburgs no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas un Aleksejs Jeļisejevs, no Puškina liceja. Augsti panākumi arī 2018. gadā -  Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolnieks Jānis Hūns un Rīgas Valsts 1. Ģimnāzijas skolnieki Vilhelms Cinis un Ingvars Vitenburgs ieguva bronzas godalgas, savukārt Mārtiņš Klevs no Aizkraukles novada vidusskolas ieguva atzinību.

Latviju šogad pārstāv pieci Rīgas Valsts 1. Ģimnāzijas skolēni – Ingvars Vitenburgs, Jānis Hūns,Ričards Kristers Knipšis, Rolands Lopatkoun Vilhelms Cinis.Skolēnu pavadošie mentori ir Latvijas Universitātes asociētais profesors Vjačeslavs Kaščejevs (komandas vadītājs) un Latvijas Universitātes docents Ģirts Barinovs.  Komandai līdzi brauc novērotājs – Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta inženieris, Starptautiskās fizikas olimpiādes izlases treneris un eksperts Dāvis Zavickis.

Oficiālā mājaslapa:  https://www.ipho2019.org.il/

Latvijas delegācija atklāšanas ceremonijā: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=aMbRB53Knwc

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv