Enerģētikas muzejs aicina nākotnes zinātniekus


2019.gada 27.septembrī Latvijā notiks Eiropas Zinātnieku nakts pasākums, kuru vadmotīvs ir "Zinātne nākotnei". Astoto gadu pēc kārtas Zinātnieku naktī piedalās Latvenergo koncerna Enerģētikas muzejs Rīgā un fizikas portāls FIZMIX.LV.

No plkst. 12.00 – 19.00 Enerģētikas muzeja krātuves teritorijā Andrejostas ielā 19, Rīgā, gaidīs tos, kuriem patīk eksperimentēt, pārbaudīt un uzzināt. Pie muzeja notiks fizikas mācību portāla FIZMIX.LV izglītojoši eksperimenti, dažādas praktiskās aktivitātes un radošās darbnīcas. Drosmīgākie varēs izmantot Orbitrons trīs dimensiju šūpoles ar krēslu.

Savukārt to, kā inženiertehniskās zināšanas ļāva uzcelt unikālas būves, kas joprojām ir neaizstājamas valstij, varēs uzzināt muzeja krātuvju telpās. Interesentiem būs iespēja noskatīties vēsturisko kinožurnālu fragmentus par lielo Daugavas hidroelektrostaciju Ķeguma, Pļaviņu un Rīgas HES celtniecību, kā arī apskatīt Enerģētikas muzeja krātuves. Izmantojot virtuālās realitātes brilles, pasākuma apmeklētāji varēs iepazīt un izstaigāt Pļaviņu HES ražotni.

“Jau vairākus gadus vārdi “zinātne”, “fizika”, “eksaktie priekšmeti” arvien vairāk izskan kā virzieni, kas jau tagad un nākotnē veicinās valsts un katra individuālo labklājību. Latvenergo koncerns jau ilgstoši atbalsta skolēnu un jauniešu izglītību, kā arī zinātnes attīstību un katru reizi, satiekoties ar viņiem Zinātnieku naktī vai citā pasākumā, ticam, ka starp viņiem ir topošās izcilības Latvijas labā,”- saka ­­­­­Ingrīda Lāce, AS “Latvenergo”  Starptautisko attiecību un KSA direktore.

Zinātnieku nakts laikā, lai sniegtu iespēju iepazīties ar zinātnes sasniegumiem un zinātnieku darbu, durvis apmeklētājiem vērs zinātniskie institūti, augstskolas un citas iestādes vairāk nekā 40 norises vietās visā Latvijā. Zinātnieku nakts ir Eiropas mēroga pasākums, kuru Latvijā organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Latvijas augstskolām, zinātniskajiem institūtiem un muzejiem.

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv