AS "Latvenergo" izsludina konkursu uz AS "Sadales tīkls" padomes locekļu amatiem

AS "Latvenergo" kā kapitāla daļu turētāja pienākums ir izveidot padomi tās atkarīgajā kapitālsabiedrībā AS "Sadales tīkls" atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma redakcijai, kas stājusies spēkā ar 2020. gada 1. janvāri. AS “Sadales tīkls” padomē strādās četri padomes locekļi.

Lai padome nodrošinātu uzņēmuma ilgtermiņa attīstību, kā arī veicinātu tā darbības efektivitāti, padomes locekļiem kopā jānodrošina nepieciešamās kompetences, iemaņas un pieredze uzņēmuma stratēģijas un politiku izstrādē un īstenošanā, finanšu vadībā un risku pārvaldībā, regulācijas jautājumos, korporatīvajā pārvaldībā, jābūt izpratnei par AS "Sadales tīkls" komercdarbību un zināšanām enerģētikas jomā, tāpēc padomes locekļu kompetenču jomas ir sadalītas: divi atkarīgie padomes locekļi ar kompetenci AS "Sadales tīkls" darbības jomā, viens neatkarīgais padomes loceklis ar kompetenci  finanšu vadībā un risku pārvaldībā, viens neatkarīgais padomes loceklis ar kompetenci klientu attiecību pārvaldībā.

Kandidātu atlase notiks vairākās kārtās. Atkarībā no valstī noteiktajiem pulcēšanās ierobežojumiem saistībā ar Covid-19 vīrusu, intervijas notiks attālinātā režīmā. Par iespējamo pāreju uz intervijām klātienē kandidātu atlases un nominācijas laikā, lēmumu pieņems nominācijas komisija.

AS "Sadales tīkls" padomes locekļu kandidātu atlasei un novērtēšanai  piesaistīta personāla atlases kompānija – Amrop /SIA “Executive Search Baltics".

Padomes locekļu kandidātu atlasei un novērtēšanai izveidota nominācijas komisija 4 locekļu sastāvā:  Rīgas Tehniskās Universitātes Attīstības prorektors A.Zeps,  AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Ā.Žīgurs,  AS "Latvenergo" valdes loceklis G. Baļčūns, biedrības "Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts" valdes locekle D. Helmane.

Savukārt novērotāja ar padomdevēja tiesībām pienākumus veiks: LAB "Enerģija" priekšsēdētājs A.Āboliņš, AS "Latvenergo" valdes loceklis K.Cikmačs, AS "Latvenergo" valdes loceklis U.Bariss.

Lai piedalītos konkursā, līdz 2020. gada 14. maijam (ieskaitot) jāiesniedz pieteikuma dokumenti ar norādi "Pieteikums AS "Sadales tīkls" padomes locekļa/-les amatam" elektroniski, nosūtot uz e-pasta adresi Signe.Ikauniece@amrop.lv.

Vairāk informācijas par konkursu.

AS “Sadales tīkls” ietilpst Latvenergo koncernā, kas ir lielākais elektroapgādes pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs. AS "Sadales tīkls" nodrošina elektroenerģijas piegādi aptuveni vienam miljonam klientu objektu, attīstot un uzturot elektrotīklu Latvijā, kas aptver 99% valsts teritorijas. AS "Latvenergo" ir AS "Sadales tīkls" vienīgais akcionārs.