Pļaviņu HES darba vizītē apmeklē Kanādas vēstniecības delegācija


30.septembrī darba vizītē Pļaviņu hidroelektrostacijā viesojās Kanādas vēstnieks Latvijā, Igaunijā un Lietuvā V.E. Kevins Rekss (Kevin Rex), vecākais tirdzniecības komisārs Maikls Aistouns (Michael Eyestone), vadošais Cleantech tirdzniecības komisārs Pīters Bovers (Pieter Bower) un tirdzniecības vadītāja Irēna Cīrule. Augstos viesus uzņēma Āris Žīgurs, AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs un galvenais izpilddirektors, Andris Zēģele, HES tehniskais direktors, Aldis Bogdanovičs, Pļaviņu HES ražotnes vadītājs un Ingrīda Lāce, starptautisko attiecību un korporatīvās sociālās atbildības direktore.

Vizītes mērķis bija iepazīties ar vienu no lielākajām hidroelektrostacijām Eiropas Savienībā - Pļaviņu HES un tās nozīmi elektroenerģijas ražošanā, kā arī apmeklēt nesen modernizēto Pļaviņu HES vēstures ekspozīciju. Pļaviņu HES ir viena no Daugavas kaskādes hidroelektrostacijām, kas nodrošina augstu atjaunīgo energoresursu īpatsvaru ne tikai koncernā, bet arī Latvijā kopumā.

Vizītes iesākumā AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs un galvenais izpilddirektors Āris Žīgurs sniedza prezentāciju par Latvenergo koncerna biznesa segmentiem, Pļaviņu HES, kapitālieguldījumiem tīklos un ražotnēs, korporatīvo sociālo atbildību un nākotnes izaicinājumiem. Kanādas vēstniecības delegācija devās ekskursijā pa Pļaviņu HES ražotni, kā arī apskatīja modernizēto vēstures ekspozīciju.

Kevins Rekss uzsvēra, ka Latvija ir otrā valsts aiz ASV ar lielāko ārvalstīs dzīvojošo kanādiešu skaitu. Kanādas vēstnieks Latvijā, Igaunijā un Lietuvā īpašu interesi izrādīja par ražotnes nozīmi kopējā energosistēmā, enerģijas ražošanu no atjaunīgajiem energoresursiem, elektroenerģijas piedāvājumu un pieprasījumu Latvijā, kā arī Baltijas valstu elektrotīkla sinhronizāciju ar kontinentālās Eiropas tīklu.

Šī ir pirmā Kanādas vēstnieka vizīte Latvenergo koncerna uzņēmumu ražotnēs. Pirms Pļaviņu HES apmeklējuma Kanādas vēstniecības delegācija viesojās SIA "Salaspils Siltums", lai iepazītos ar saules kolektoru lauka izbūves projektu, kas ļaus siltumenerģijas ražošanā izmantot saules enerģiju un būs viena no lielākajām saules enerģijas centralizētās siltumapgādes sistēmām Eiropā.

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv