Latvenergo par gudriem, un vēl gudrākiem skolēniem


Piektdien, 4.oktobrī, sāksies Latvijas Televīzijas (LTV1) erudīcijas spēle "Gudrs, vēl gudrāks" un 4.sezonu partneris raidījuma veidošanā ir AS "Latvenergo". 

Jau rīt, 4.oktobrī, spēles "Gudrs, vēl gudrāks" pirmajā raidījumā sacentīsies 6.klases skolēni. Lai jauniešiem rosinātu interesi par fiziku un citiem eksaktajiem mācību priekšmetiem, AS "Latvenergo" piedalās arī raidījuma satura gatavošanā.

Jautājumus un eksperimentus katram raidījumam gatavo jau skolēnu vidū pazīstamais mācību portāls Fizmix, par efektīvu enerģijas lietošanu uzdevumus veido Elektrum Energoefektivitātes centrs, savukārt plašākai nozares izzināšanai skolēni sastapsies ar jautājumiem par elektroenerģijas ražošanu, nozares vēsturisko mantojumu un vides aspektiem.

Katra spēles dalībnieka skolotājs saņem AS "Latvenergo" ielūgumus, lai kopā ar  audzēkņiem apmeklētu uzņēmuma ražotnes: hidroelektrostacijas un termoelektrostacijas, enerģētikas muzeju un ekspozīcijas, kā arī Elektrum Energoefektivitātes centru.šajā mācību gadā AS "Latvenergo" spēles uzvarētājiem nodrošinās galveno balvu – elektrisko skrejriteni un drošības aizsargķiveri.

Ik nedēļu spēles "Gudrs, vēl gudrāks" ietvaros ikviens raidījuma skatītājs varēs ar saprotamiem piemēriem atbildēt uz mācību portāla Fizmix.lv sagatavotajiem jautājumiem un piemēriem par fiziku, uzzinot, cik daudzveidīga  ir fizikas klātbūtne mūsu ikdienā.

AS "Latvenergo" ir svarīga bērnu un jauniešu ieinteresētības veicināšana  fizikas un citu eksakto mācību priekšmetu apguvē, izglītošana elektrodrošības jautājumos, kas kopumā sekmē jauniešu interesi nākotnē izvēlēties inženiertehniskās profesijas.

Latvijas Televīzijas erudīcijas spēle  "Gudrs, vēl gudrāks" savā līdzšinējā 6 gadu pastāvēšanas laikā ir iemantojusi lielu atzinību un popularitāti bērnu, jauniešu un arī pieaugušo skatītāju vidū. Pavisam spēlē "Gudrs, vēl gudrāks" startē 288 dalībnieki un spēli sezonas laikā televīzijas studijā vēro vismaz 2880 bērnu.

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv