Aizkrauklē godina Pļaviņu HES vēstures ekspozīciju


Aizkrauklē tika rīkotas Uzņēmēju dienas 2018, kas jau sesto reizi ir gada  lielākais uzņēmējdarbības notikums Aizkraukles novadā un tuvākajā apkārtnē. Uzņēmēju dienās aicināti piedalīties amatnieki, lauksaimnieki, uzņēmēji, sabiedriskās organizācijas, pašvaldības, bankas, kā arī ikviens, kurš vēlas piedāvāt savu produkciju vai pakalpojumus, apgūt jaunas iemaņas biznesa kontaktu veidošanā, dzirdēt veiksmīgu uzņēmēju pieredzes stāstus un uzzināt jaunumus IT tehnoloģiju jomā.

Viens no interesantākajiem un gaidītākajiem Uzņēmēju dienu pasākumiem ir  uzņēmēju godināšana, desmit dažādās nominācijās pasniedzot balvas tiem uzņēmējiem, kuru darbs 2017. gadā vai pat krietni ilgāku laiku pirms tam bijis nozīmīgs Aizkraukles novada attīstībai. šajā uzņēmēju godināšanas reizē nominācijā Tūrisma produkts Aizkrauklē 2017 apbalvošanai tika izvirzīta Latvenergo koncerna  Enerģētikas muzeja ekspozīcija Pļaviņu hidroelektrostacijā (HES). AS “Latvenergo” Ražošanas projektu funkcijas tehniskās informācijas tehniķei un ekspozīcijas gidei Inesei Antānei balvu pasniedza Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums. Viņš atzīmēja, ka Aizkraukles novada tūrisma jomas pārstāvji tūrisma izstādē Balttour allaž pārliecinās, ka vislielāko interesi kā tūrisma galamērķis Aizkrauklē izraisa tieši Pļaviņu HES vēstures ekspozīcija.

Pļaviņu HES vēstures ekspozīcija izveidota 2000. gadā, un 2019. gadā paredzēts to atjaunot un paplašināt. šobrīd ekspozīcijā apskatāms Pļaviņu HES makets un dažādas elektrostacijas darba nodrošināšanai izmantotas mēriekārtas un instrumenti, ūdenslīdēja tērps, kā arī dažādi dokumenti un fotogrāfijas par hidroelektrostacijas celtniecību, iekārtu darbību, rekonstrukcijām un Aizkraukles pilsētas (agrāk – Stučka) veidošanos. Kopā ar ekspozīcijas apskati tiek piedāvāta arī iespēja apskatīt ražotni − Pļaviņu HES mašīnzāli, būves no skatu laukuma lejpus HES ēkas un panorāmu no augšējā skatu laukuma (ūdenskrātuves pusē). Ik gadu Pļaviņu HES ekskursijās apmeklē ap 2000 interesentu.

Lai dotos ekskursijā uz Pļaviņu HES vēstures ekspozīciju un apskatītu hidroelektrostaciju darbībā, aicinām izmantot jauno, ērtāk lietojamo ekskursiju pieteikuma formu, anketu aizpildot tikai pilngadīgām personām un norādot kopējo skolēnu skaitu. Vairāk informācijas skatīt mājaslapas sadaļā Enerģētikas muzejs.

Ekskursija jāpiesaka vismaz 3 darba dienas iepriekš. Ieeja bezmaksas.