Jaunumi Enerģētikas muzeja piedāvājumā


Sākoties aktīvai tūrisma sezonai, un plānojot ekskursiju Ogres − Lielvārdes – Aizkraukles virzienā, apmeklējiet Latvenergo koncerna Enerģētikas muzeju, Ķegumā.

Sākot ar šā gada 5.maiju un līdz 28.oktobrim Enerģētikas muzejs atvērts apmeklētājiem katru dienu no 9.00 līdz 17.00, ieskaitot arī sestdienas un svētdienas.

Enerģētikas muzeja apmeklētāji aicināti iepazīt Latvijas elektroenerģētikas vēsturi, apskatīt Latvenergo koncerna industriālo mantojumu – Ķeguma un Pļaviņu hidroelektrostaciju turbīnas, elektroenerģijas pārvades un sadales iekārtas. Piedāvājam atjaunoto izstādi "Elektrība dara visu", kuras saturs ir papildināts ar unikāliem eksponātiem. Piemēram, savulaik  bija skaitītāji, kuros kā telefona automātos varēja iemest naudu un izmantot noteiktu elektrības apjomu.

Interaktīvai un daudzpusīgākai ekspozīcijas apskatei, piedāvājam iespēju izmantot mobilo lietotni "Enerģētikas muzeja mobilais gids". Mobilā lietotne sniedz iespēju  iegūt papildu informāciju par interesantākajiem eksponātiem, izpētīt tos senās fotogrāfijās un kinohronikās, izspēlēt interaktīvu spēli vai pat atdzīvināt vēsturiskās bildes. Muzeja apmeklējuma laikā interesentiem uz vietas tiek piedāvātas viedierīces, kurās ir pieejama mobilā lietotne.

Muzejs aicina izmantot iespēju līdz 2017./2018. mācību gada beigām piedalīties projektā "Kāp vilcienā un dodies iepazīt enerģētikas vēsturi Ķegumā", kas piedāvā 50% atlaidi elektrovilciena biļetēm visai skolēnu grupai braucienam uz Ķegumu un atpakaļ.

Enerģētikas muzeja apmeklējums, gida pakalpojumi un izglītojošās nodarbības ir bezmaksas. Aicinām izmantot jauno, ērtāk lietojamo ekskursiju pieteikumu anketu, to aizpildot tikai par pilngadīgām personām, un norādot nepilngadīgo personu – bērnu vai skolēnu kopējo skaitu. Pieteikumu aizpildīšana obligāta apmeklētāju  grupām, kurās ir 10 un vairāk dalībnieku.

Vairāk informācijas skatīt sadaļā Enerģētikas muzejs.

Ērtākai nokļūšanai Enerģētikas muzejā, iebraucot Ķegumā, ir uzstādītas ceļa norādes uz autoceļa Rīga – Daugavpils− Rīga, un uz ceļa Rīgas HES – Jaunjelgava.

Ja papildus Enerģētikas muzeja ekspozīcijas apskatei vēlaties apskatīt Ķeguma hidroelektrostaciju, vai arī apmeklēt Pļaviņu hidroelektrostaciju, tad iespējams pieteikties ekskursijai mājaslapā, izmantojot ātro saiti Ekskursijas ražotnēs

Pieteikums ekskursijai Ķeguma HES vai Pļaviņu HES ir  jānosūta trīs darba dienas pirms plānotā apmeklējuma. Ķeguma HES vai Pļaviņu HES var apmeklēt tikai darba dienās.