Enerģijas šūpulis – Muzeju nakts pasākums Enerģētikas muzejā


19.maijā plkst. 20.00 – 01.00 vienkopus aicinām draugus, interesentus, kā arī Latvenergo koncerna darbiniekus, klientus un sadarbības partnerus, lai interesantās un izglītojošās aktivitātēs pavadītu Muzeju nakti ar tematisko nosaukumu "Enerģijas šūpulis". Jau divpadsmito gadu aicinām uz Latvenergo koncerna Enerģētikas muzeju Ķegumā. Muzeju nakts pasākumu nosaukums ir "Enerģijas šūpulis", jo Ķeguma hidroelektrostacija ir mūsu valsts enerģētikas šūpulis.

Enerģētikas muzejs Ķegumā aicina uz īsti ģimenisku pasākumu, kurā elektrības pirmsākumus Latvijā un tās aizraujošo dabu iepazīt kopā ar savējiem - ar ģimeni!

Muzeju nakts pasākuma laikā no plkst. 20.00 līdz 1.00 piedāvājam:

  • Enerģētikas vēstures izzināšana, izmantojot mobilo gidu- apmeklētāji ar savām viedierīcēm, izmantojot mobilo lietotni "Enerģētikas muzeja mobilais gids", varēs uzzināt padziļinātu informāciju par muzeja eksponātiem.
  • Sadzīves elektroierīču izstāde "Elektrība dara visu"– vecāki, jūs varēsiet parādīt, kāds bija dators vai putekļu sūcējs jūsu bērnībā, kā izskatījās fēns un melnbaltais televizors.
  • FIZMIX jaunākie eksperimenti– zināms, ka vislabākā mācība tiek gūta caur pieredzi. šeit varēs eksperimentēt un mācīties ārpus fizikas kabinetiem un kolbām.
  • Radošas un izglītojošas darbnīcas– iespēja uz mirkli iztēloties, kāda būtu pasaule bez elektrības sveču gaismā; apmeklētāju Latvijas karte; darbi pirkstiem un prātam – seno rotaļlietu izgatavošana, miega sargātāju un sapņu ķērāju darbnīcas; fotomirkļu iemūžināšana; burbuļošana ar Mārtiņa burbuļiem (var ņemt no mājām mazos tukšos burbuļojamos trauciņus, kurus pasākuma laikā varēs uzpildīt)  u.c.

Muzikālie priekšnesumi:

  • plkst. 20.15 – 21.45 Koncertšovs bērniem "Izklausies dzirdēts – mežā!" - izrādē piedalās jau labi zināmi Latvijas Nacionālā teātra aktieri un 13 jaunie estrādes solisti no visas Latvijas vecumā no 7 − 25 gadiem,  ar meža dzīvnieku tēliem atveidojot spilgtākās pasaules superzvaigznes.
  • plkst. 22.00 – 23.30 Nacionālā teātra aktieru ansamblis "Greizais ratiņšnoslēgumā jokos, dziedās vecās labās un jaunas dziesmas Valdis Zilveris, Dace Bonāte, Normunds Laizāns, Juris Hiršs, Ivars Puga un Uldis Anže.

 

Dodoties uz pasākumu ar vilcienu, par biļeti būs jāmaksā tikai puscena! Vairāk lasi šeit:  http://bit.ly/2rSnpYn.

Uz tikšanos!