Elektrum piedāvātā dabasgāzes cena mājsaimniecībām šobrīd ir zemāka par valsts regulēto dabasgāzes cenu

Ņemot vērā tendences starptautiskajā dabasgāzes tirgū, Elektrum ir būtiski pazeminājis dabasgāzes cenu, kas pieejama mājsaimniecībām, slēdzot līgumu par dabasgāzes izmantošanu gan virtuvē, gan apkures vajadzībām.

Piedāvājumu cenas šobrīd ir līdz pat 18% zemākas nekā šobrīd noteiktā dabasgāzes regulētā cena valstī, kuru nodrošina publiskais tirgotājs AS "Latvijas Gāze". Vienlaikus šobrīd pieejamā cena klientiem ir arī zemāka par valsts kompensācijas mehānismā noteiktajiem cenu griestiem, kas nozīmē iespēju samazināt savus apkures rēķinus jau šobrīd, izvēloties Elektrum kā savu dabasgāzes piegādātāju.

AS "Latvenergo" Pārdošanas direktors Uldis Mucinieks: "Aizvadītais gads ir bijis viens sarežģītākajiem dabasgāzes tirgus vēsturē gan no dabasgāzes cenu viedokļa, gan arī tās pieejamības, ko lielā mērā ietekmēja Krievijas uzsāktais karš Ukrainā un tā radītās sekas uz dabasgāzes pieejamību un cenu pasaules tirgos. Šo apstākļu ietekmē jau 2022. gada februārī pieņēmām lēmumu neiegādāties Krievijas izcelsmes dabasgāzi. Tādēļ šobrīd spējam klientiem piedāvāt ne tikai draudzīgāku dabasgāzes cenu, bet arī nodrošināt, ka mūsu klientu dabasgāzes piegāde ir tikai no demokrātiskai pasaulei draudzīgām valstīm, izvairoties no agresorvalsts ekonomikas atbalstīšanas."

Labumu no cenu samazināšanās gūs arī esošie Elektrum dabasgāzes mājsaimniecību klienti, kuru līgumiem atkarībā no izvēlētā dabasgāzes produkta tuvāko mēnešu laikā arī tiks samazināta dabasgāzes cena. Par to klienti tiks informēti individuāli.

Dabasgāzes tirgus Latvijā tika atvērts 2017.gadā, savukārt 2019.gadā tajā beidzās faktiskais monopols, nodrošinot izvēli mājsaimniecību klientiem iegādāties dabasgāzi par regulatora apstiprinātu cenu vai izvēlēties kādu no Elektrum dabasgāzes produktiem. Kopš 2019.gada savu dabasgāzes tirgotāju nomainījušo mājsaimniecību skaits ik gadu ir dubultojies. Latvijā kopumā dabasgāzi izmanto ap 375 000 mājsaimniecību, un no tām šobrīd gandrīz 20 000 ir kļuvušas par Latvenergo tirdzniecības zīmola Elektrum klientēm. Savukārt Baltijas valstīs kopējais Elektrum dabasgāzes klientu skaits pagājušā gada beigās bija 21 578.