Paplašinās Latvenergo saules parku jaudas

AS "Latvenergo" paplašinās atjaunīgo resursu enerģijas ražošanas jaudas ar septiņiem saules enerģijas staciju projektiem. Tādējādi koncerns diversificēs esošo enerģijas ģenerācijas portfeli, kas ilgtermiņā uzturēs uzņēmuma vērtību Latvijas tautsaimniecībai. Līdz ar to kopējais AS "Latvenergo" saules enerģijas projektu portfelis Baltijas valstīs veido 400 MW.

Lai diversificētu enerģijas ģenerācijas portfeli, nodrošinātu ilgtermiņa vērtību un ilgtermiņā samazinātu elektroenerģijas cenu, AS "Latvenergo" stratēģijā ir izvirzīti zaļās enerģijas ražošanas jaudu kāpināšanas mērķi, tai skaitā izmantojot arī aktīvu apvienošanās un iegādes stratēģiju. Koncerna stratēģija paredz audzēt ekonomiski pamatotu atjaunīgo resursu ģenerācijas portfeli, fokusējoties uz saules un vēja enerģijas stacijām un 2026. gadā sasniedzot to kopējo jaudu 600 MW.

Palielinot AS "Latvenergo" atjaunīgo resursu enerģijas ražotņu portfeli, tas tiks paplašināts ar septiņiem saules enerģijas parku projektiem. Projekti izvēlēti, veicot rūpīgu projektu analīzi vairākās kārtās. Jauno saules elektroenerģijas staciju projektu kopējā jauda ir 40 MW.

AS "Latvenergo" mērķtiecīgi īsteno atjaunīgās enerģijas ražošanas projektu virzību gan vēja, gan saules enerģijas segmentos. Attīstot konkurētspējīgas vietējās ražošanas jaudas, samazināsies elektroenerģijas imports un attiecīgi arī tās cena, kā arī Latvijas valsts kapitālsabiedrības gūtie ienākumi no enerģijas ražošanas un tirdzniecības paliks Latvijā, nevis aizplūdīs ārzemju investoriem.