Noskaidroti konkursa “FIZMIX Eksperiments” finālisti


Latvenergo 8.un 9. klašu skolēnu fizikas erudīcijas konkursaFIZMIX Eksperimentsatlase ir noslēgusies. 64 skolēnu komandas jeb 320 fizikas entuziasti no visiem Latvijas reģioniem vienkopus tiksies fizikas festivālā, lai cīnītos par Latvijas erudītākās komandas godu (“Fizmix Eksperiments” komandu - finālistu saraksts).dztekus finālam 11.maijā Rīgas Kongresu namā norisināsies fizikas festivāls, ko bez maksas aicināts apmeklēt ikviens.    

Dalību “FIZMIX Eksperiments” skolēnu erudīcijas konkursā šogad pieteica 262 komandas, tostarp 46 komandas no Rīgas, no Zemgales – 36, Vidzemes – 42, Latgales – 52, Kurzemes – 30 un 46 komandas no Rīgas reģiona. Spēcīgākie konkursa noslēgumāiegūs vērtīgas balvas un ceļazīmi uz piedzīvojumiem un jaunām zināšanām bagātu vasaras nometni (informācija par reģionu atlasi: Kurzeme, Vidzeme, Latgale, Zemgale, Rīgas reģions).

Konkursa fināls norisināsies 11.maijālielākajos fizikas svētkos Latvijā – fizikas festivālā “FIZMIX Eksperiments”.  Dienas gaitā plānotas iedvesmojošas lekcijas, koncerti, fizikas nozares aktīvistu ekspozīcijas un publiska konkursa fināla vērošana. 

Festivāla apmeklētājs bez maksas varēs, piemēram, izmērīt gaismas ātrumu ar šokolādi, uzzināt, kā būvē vēja tuneļus un nirst okeāna dzīlēs, piedalīties radošajās darbnīcās, veikt eksperimentus.  Fizikas festivāls vienuviet pulcēs vadošos nozares ekspertus – fiziķus, akadēmisko personālu, institūciju pārstāvjus un industrijas aktīvākos uzņēmumus. Apmeklēt festivālu aicināts ikviens - gan liels, gan mazs, lai iepazītu fiziku saprotamāun aizraujošāveidā.  Pērn Fizikas festivāls“FIZMIX Eksperiments” norisinājās pirmo reizi, to apmeklēja vairāk nekā2500 dažāda vecuma dalībnieku.

 

Par erudīcijas konkursu
Latvenergo rīkotais fizikas erudīcijas konkurss norisināsies 24. reizi, pulcējot komandas no katras ceturtās Latvijas skolas, kurā mācās 8. un 9. klašu skolēni. FIZMIX Eksperiments” konkursa mērķis ir veicināt jauniešu interesi par eksaktajiem priekšmetiem, it īpaši fiziku, lai nākotnē rosinātu vēlmi apgūt inženiertehniskās profesijas. Ar “FIZMIX Eksperiments” konkursa palīdzību gan skolotāji, gan skolēni var pārliecināties, ka fizika nav tikai sarežģīta teorija, bet tā eksistē mums visapkārt un var būt aizraujoša. Vairāk par konkursa norisi iespējams lasīt www.fizmix.lv/eksperiments.

 

Papildu informācijai
Patrīcija Pārpuce
Konkursa koordinatore     
Tālr.: 67242503; 26552691
E-pasts: info@eksperiments.lv

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv