Vienības braucienā – Elektrum Tautas brauciens


Stiprinot Latvenergo koncerna un Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciena sadarbību, šogad Tautas distance, kas jau otro gadu ir populārākā no velobrauciena distancēm, notiek ar  Latvenergo tirdzniecības zīmola Elektrum vārdu. 1. septembrī šajā 36 km garajā distancē piedalīsies vairāki tūkstoši  braucēju, klasiski izbraucot maršrutu Sigulda – Murjāņi – Ragana – Turaida – Sigulda.

Papildus ar Elektrum simboliku šogad 29. Latvijas riteņbraucēju Vienības velobraucienā dosies uzņēmuma komanda, kurā piedalās 101 dalībnieks - AS “Latvenergo” darbinieki un ģimenes locekļi.

Latvenergo koncerns Vienības braucienā piedalās jau 10 reizi un šo gadu laikā uzņēmums vairākkārt ir lepojies ar daudzskaitlīgāko komandu. 2013. gadā arī uz to brīdi lielāko komandu visā brauciena vēsturē – 332 dalībniekiem.

šogad, domājot par līdzjutējiem, kuri gaida no trases atgriežoties savējos, Elektrum aktivitāšu teltīs varēs uzmīt savu draudzīgās enerģijas kilometru, izzināt videi draudzīgas saimniekošanas iespējas un tam piemērotus digitālos risinājumus.

Vienības velobrauciena dalībniekus apvieno gan kopīga enerģija, gan zaļa domāšana. šī vērtība ir kopīga visiem Vienības velobrauciena dalībniekiem un Latvenergo tirdzniecības zīmolam Elektrum. Ilgstoši atbalstot riteņbraukšanu pasākumu mērogā, arī Latvenergo koncerna ikdienā tiek atbalstīts darbinieku aktīvs dzīvesveids, jo īpaši tiem, kuri ceļu uz darbu mēro ar velosipēdu.

Vienības velobrauciena pirmsākumi meklējami Latvijas pirmās brīvvalsts laikā no 1936. līdz 1939. gadam. Toreiz braucienu starti tika doti visu apriņķu centros ar finišu Rīgā. Mūsdienās Vienības brauciens ar toreizējā Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa tiešu atbalstu, ir atjaunots kopš 1995. gada. Tomēr vēl līdz šim nav izdevies pārspēt 1939. gada dalībnieku skaita rekordu – 6226. Jau šobrīd norisinās darbs pie 30. Latvijas Vienības velobrauciena, kas būs nozīmīgs jubilejas pasākums.

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv