AS “Latvenergo” Testēšanas centrs kļuvis par Latvijā plašāko ražošanas procesu laboratoriju


AS “Latvenergo” Testēšanas centrs nodrošina kurināmā (cietā, šķidrā, dabas gāzes), ūdens, eļļas un emisiju paraugu testēšanu. šī gada jūnijā saņemot Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja akreditāciju darba vides gaisa paraugu ņemšanai un testēšanai, kas ļauj noteikt dažāda veida azbesta šķiedru klātbūtni gaisā, Testēšanas centrs ir kļuvis par plašāko ražošanas procesu laboratoriju Latvijā.

AS “Latvenergo” Testēšanas centrā juridiskajām un privātpersonām iespējams veikt plaša spektra analīzes ar vismaz 50 dažādām metodēm piecos galvenajos virzienos – ūdens paraugu ņemšana un testēšana, kurināmā testēšana, tehnisko eļļu paraugu testēšana, emisiju testēšana. Primāri laboratorija sniedz AS “Latvenergo” ražotņu drošai darbībai nepieciešamos pakalpojumus, veicot tehnoloģisko ūdeņu, dabasgāzes un emisiju daudzuma testēšanu. Bez koncernam nepieciešamajām analīzēm tās tiek nodrošinātas arī ārējiem klientiem – gan uzņēmumiem, gan mājsaimniecībām, un populārākās ir ūdens un kurināmā analīzes, kā arī emisiju daudzuma noteikšana.

Irēna Upzare, AS “Latvenergo” Vides un darba aizsardzības direktore: “Laboratorijai mūsdienu dinamiskajā un mainīgajā darba vidē ir būtiski nodrošināt  ražošanas procesu pastāvīgu kontroli. Tas ļauj  novērst iekārtu tehnoloģiskos traucējumus un kopumā nodrošina uzņēmuma ilgtspējīgu attīstību. Testēšanas centrs piedāvā pakalpojumus, ko veic augstas kvalifikācijas speciālisti, izmantojot akreditētas testēšanas metodes. Mūsu laboratorija ir aprīkota ar modernu un atbilstošu aparatūru, kas ļauj iegūt ātru un precīzu rezultātu, nodrošinot biznesam un klientiem aizvien kvalitatīvākus pakalpojumus. Laboratorijas speciālisti regulāri pilnveidojas, ir atvērti jaunai pieredzei un sadarbojas, lai apgūtu inovatīvas tehnoloģijas un metodes un pielietotu tās savā darbībā.”

Papildus šīm jomām šogad jūlijā Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs Testēšanas centram ir izsniedzis akreditāciju darba vides gaisa paraugu ņemšanai un testēšanai, kas ļauj noteikt dažāda veida azbesta šķiedru klātbūtni gaisā. Līdz ar to testu rezultātus,  kompetenci un testēšanas metodes atzīst ne tikai Latvijā, bet visā Eiropas Savienībā. šobrīd tā ir pirmā laboratorija valstī, kurā ir īpašais aprīkojums – skenējošais elektronu mikroskops un kas apguvusi azbesta paraugu ņemšanu, sagatavošanu un dažādu veidu atpazīšanu.

AS “Latvenergo” Vides un darba aizsardzības funkcijas Testēšanas centrs ir kompetenta un akreditēta laboratorija testēšanas veikšanai atbilstoši LVS EN ISO/IEC 17025:2005 standarta prasībām. AS “Latvenergo” Testēšanas centrs atrodas Rīgā, Krutspils ielā 15A.

Vairāk par Testēšanas centru, skatiet šeit.

 

 

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv