Pusgada laikā Elektrum dabasgāzi izvēlējušās 3000 mājsaimniecību


Kopš AS "Latvenergo" ar tirdzniecības zīmolu  Elektrum š.g. februārī uzsāka dabasgāzes tirdzniecību mājsaimniecībām, šo pakalpojumu ir izvēlējušies 3000 klientu, no kuriem 24% izmanto dabasgāzi mājokļa apkurei. Elektrum ir pirmais aktīvais tirgotājs, kas uzsāka darbību Latvijas mājsaimniecību dabasgāzes tirgū. No augusta Elektrum klientiem samazina dabasgāzes cenu par 23 – 35%.

Lai arī dabasgāzes tirgus Latvijā ir atvērts kopš 2017.gada marta, līdz šī gada februārim mājsaimniecībām pakalpojumu par regulēto cenu nodrošināja tikai viens piegādātājs. Taču līdz ar Elektrum paziņojumu par dabasgāzes tirdzniecības uzsākšanu mājsaimniecībām izveidojās augsta klientu interese par piedāvājumu, un šobrīd jau 3000 mājsaimniecību Latvijā ir mainījušas dabasgāzes piegādātāju, izvēloties Elektrum produktus.

Katru dienu Elektrum dabasgāzi iegādājas vismaz 33 jaunas mājsaimniecības, no kurām lielākā daļa to izmanto ēdiena pagatavošanai. Lai arī šo klientu patēriņš ir salīdzinoši neliels, viens rēķins par elektrību un dabasgāzi, ērta apmaksa un draudzīga klientu apkalpošana ir galvenie iemesli, izvēloties Elektrum.

Savukārt klienti ar lielāku patēriņu, kuri dabasgāzi izmanto arī apkurei un ūdens sildīšanai, novērtē iespēju samazināt savas izmaksas, izvēloties Elektrum piedāvājumu, kas  no augusta  ir kļuvis vēl par 35% lētāks. Tas ir iemesls, kādēļ šo klientu īpatsvars no kopējā Elektrum dabasgāzes klientu skaita ir 2 reizes lielāks nekā Latvijas dabasgāzes tirgū kopumā.

"Mūsu kā lielākā elektrības tirgotāja stiprās puses – serviss un drošums – klientiem ir būtiskas, izdarot izvēli arī par dabasgāzes piegādi. Tā ir garantija, ka pakalpojums un tā lietošana tiek  nodrošināta klientam ērtā veidā, apvienojot izmaksas vienā rēķinā, savukārt tiem klientiem, kuri izmanto dabasgāzi mājokļa apkurei, tiek piedāvāta konkurētspējīga cena, turklāt  produkts ietver uzticamu un profesionālu ikgadējo apkures katlu apkopi.  Jaunas iespējas klientiem piedāvāsim arī turpmāk, kā tirgotājam turpinot kāpināt savu daļu Latvijas dabasgāzes tirgū," saka Edgars Strods, AS "Latvenergo" Produktu attīstības un vadības daļas vadītājs.

Atgādinām, ka Elektrum saviem mājsaimniecību klientiem no šī gada 1.augusta samazina dabasgāzes cenu par 23 līdz 35% atkarībā no izvēlētā produkta veida. Klientiem, kuri izvēlējušies produktu Elektrum Dabasgāze Virtuvei, dabasgāzes cena samazināsies par 23%. Savukārt produktiem Elektrum Dabasgāze Siltumam un Siltumam+ dabasgāzes cena samazināsies par 35%.

Elektrumd abasgāzes klientiem nodrošina apvienotu elektrības un gāzes rēķinu, konkurētspējīgu cenu un piedāvā papildu iespējas dabasgāzes drošai lietošanai. Visiem klientiem tiek nodrošināts ne tikai pamatprodukts – gāze, bet arī piedāvātas papildu iespējas pakalpojuma drošumam – klienta gāzes katla ikgadējā apkope. Papildus arī Elektrum dabasgāzes klientiem ir pieejamas nozarē ērtākās norēķinu un klientu apkalpošanas iespējas – mobilā lietotne, pašapkalpošanās portāls un bezmaksas klientu serviss.

Pāreja no iepriekšējā tirgotāja pie Elektrum ir vienkārša un ērta, jo visas formalitātes nokārto Elektrum. Pieņemot lēmumu, pāreju var izdarīt pašapkalpošanās portālā elektrum.lv vai zvanot uz klientu servisu 80200400.

Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv